VNU

Gratis toegang?

Registreer nu voor en u heeft gratis toegang tot twee dagen Foodpacking Event.

Bekijk hier alle marktvisies van:
Roland Ten Klooster
Roland ten Klooster  

Bekijk hier alle marktvisies van:
Barendregt
Arie Barendregt  

Bekijk hier de marktvisie van:

Koen Weel

NVC


Packonline.nl

Onafhankelijke verpakkingsprofessionals geven hun blik op de markt

Hoe zien de onafhankelijke verpakkingsprofessionals de markt op dit moment? U leest het in onderstaande marktvisies die in aanloop naar het Foodpacking Event worden geschreven.

De verpakkingsprofessionals die iedere maand een visie geven zijn: Prof.dr.ir. Roland ten KloosterArie Barendregt en Koen Weel.  Eerdere visies vindt u in het archief hier links op de pagina.

 • ‘Voor zover aantoonbaar, geen grove gebreken’

  17 september, 2013
  Naast nano materialen, wijzigingen in de wetgeving en specifieke stoffen zoals bisfenol A en minerale oliën, horen ‘NIAS’ momenteel bij de meest besproken onderwerpen in migratieland.

  Lees meer >>

 • Ontwerpen-van-verpakkingen

  10 september, 2013
  Een verpakking is een tijdelijke toevoeging aan een product. Hij zorgt ervoor dat het product gebruikt kan worden. En dit uiteindelijk gebruiken valt nog wel eens tegen, omdat de verpakking zo lastig open gaat. Vaak lukt het wel, maar lang niet altijd van harte. De verpakking wil niet altijd meewerken en dat is toch wel raar.

  Lees meer >>

 • Zoekt u veiligheid? Ga naar de gevangenis!

  5 september, 2013

  Hoe komt het toch dat onze hele verpakkingsbranche zich heeft laten verleiden tot het aanleveren van een niet aflatende stroom verpakkingsspecificaties? Voordat u aan een foodproducent ook maar een dop, doos of flacon mag gaan leveren, moet u eerst een heel boekwerk invullen.

  Lees meer >>

 • Wie ben je?

  27 juni, 2013

  Vertel me hoe je voedselcontactwetgeving eruit ziet en ik zal zeggen welk volk je bent. Zo hebben we in Nederland een regeling voor kaaskorstbedekkingsmidddelen.

  Lees meer >>

 • De stof van de eeuw

  27 juni, 2013

  De grootste toepassing van Bisfenol A is als grondstof voor polycarbonaat, een breekvaste, transparante kunststof, gebruikt in bijvoorbeeld waterflessen en babyflesjes.

  Lees meer >>

 • Hoe val ik op?

  27 juni, 2013
  In de supermarkt wordt een grote strijd gevoerd. Ieder product dat daar staat schreeuwt om aandacht. Neem me mee, mij moet je hebben, ik ben het lekkerst, ik ben het goedkoopst. Voordat het product gekozen wordt, ondergaan de langslopende bezoekers een aantal processen. Interessant om hier eens bij stil te staan.

  Lees meer >>

 • Vers verser verst

  27 juni, 2013

  Boeiend om te zien hoe de versmarkt zich ontwikkeld. Er zijn steeds meer winkels en horecagelegenheden die er zich mee profileren. Het verkopen van streekproducten begint ook steeds meer vorm te krijgen.

  Lees meer >>

 • Bespaar u veel ergernis!

  27 juni, 2013
  Een bijzonder probleem waar foodproducenten en verpakkingsfabrikanten mee worstelen is het onverwacht in de praktijk tekortschieten van het ontwerp van de verpakking. En het is lang niet zeker dat dit probleem al tijdens de ontwikkeling van een ontwerp boven water komt.

  Lees meer >>

 • Een doos is nooit zomaar een doos

  27 juni, 2013

  Een concurrent van ons reed jarenlang rond met de tekst op zijn vrachtwagens dat een golfkarton doos nooit zomaar een doos is. Zo’n stelling is een open deur voor de producenten van dat soort verpakkingen, maar het is evengoed een nietszeggende slogan voor de vele afnemers die voedingsmiddelen verpakken.

  Lees meer >>

RSS